Volle Maan legpatroon

Maan_Druiden_TarotDeze week is het Volle Maan! Om de mystieke maan-energie te eren en te profiteren van haar effect op ons lichaam en dus onze geest, heb ik onderstaand legpatroon ontworpen.

Nu is een goede tijd om contact te maken met je intuïtie; dankzij de volle maan ben je gevoeliger en komt wat zich in ons onderbewuste bevindt gemakkelijker aan de oppervlakte.

De kaart De Maan is een transformatie fase tussen De Ster en De Zon: om volledig en werkelijk ontspannen jezelf te zijn in de wereld (Zon), moeten nog enkele spanningen van de ziel een uitweg vinden, toegelaten worden en onderzocht.
Het gaat om oer-angsten, onzekerheden en twijfels. Maar ook over diep weggestopte verlangens, wensen en hoop. Pas als we er bewust van zijn, kunnen ze op een realistische manier worden geïntegreerd in ons leven en verliezen ze hun onbewuste, vaak remmende, invloed op ons.
De Maan is immers ook een symbool van vruchtbaarheid; denk maar aan het verband tussen menstruatiecyclus en de maanfasen en haar invloed op de voedingswaarde van gewassen. Ook wij kunnen ons door haar verrijken, dus stel je open en laat de Maan toe:

maanfasen2

Zoek de Maan-kaart op en leg deze open voor je neer

Schud alle overige kaarten en trek met je linkerhand als volgt:

1e kaart:  Dit wil de Maan je graag laten zien (kreeft die uit het water komt) = volle maan

2e kaart ter linkerzijde: dit is je angst, onzekerheid of twijfel (huilende hond die zich bedreigd voelt) = afnemende maan

3e kaart ter rechterzijde: dit is je verborgen verlangen, wens of hoop (huilende wolf die je natuurlijke, wilde kant vertegenwoordigt) = opkomende maan

Als je meer de diepte in wilt gaan met één van deze kaarten, raadt ik je aan om daar de 4-kaartslegging voor te gebruiken. Daardoor krijg je grip op hoe je ermee om kunt gaan en het je eigen kunt maken. Veel plezier!

Facebook Comments

Een gedachte over “Volle Maan legpatroon

Hoe denk jij hierover? Laat het me weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.