Hoe werkt die kaart voor mij?

Tarot_Druiden_Prinses_PentagramAlle antwoorden die we bij de Tarot zoeken, zitten verborgen in ons eigen onderbewustzijn. De kaarten helpen om ze op te diepen. Het doel is dat de kaartlegging je helpt om de juiste of beste beslissing te nemen. ‘Juist’ is helaas niet altijd hetzelfde als ‘makkelijkste’ of ‘goed voor anderen’. Het gaat erom wat werkelijk in je leeft en dat dat er mag zijn!

Hieronder staan handige vragen en tips die een brug kunnen slaan tussen de universele thema’s van de kaarten en je eigen, persoonlijke situatie en levenspad:

 • Ligt er een Grote Arcana kaart bij? Dit is dan de belangrijkste kaart, het startpunt. Bedenk dat de kaart 1 centraal thema heeft, dat op meer manieren kan uitwerken in je leven. Vraag jezelf af welk aspect ervan als eerste bij je opkomt? Vraag jezelf vervolgens af of je dit herkent als een actueel onderwerp in je leven, en op welk gebied: werk, relatie, gezin, …?
 • Welke elementen liggen er? Zijn alle elementen vertegenwoordigd? Of ontbreken er? Is het evenwichtig verdeeld, of zijn er (te) veel of (te) weinig van 1 of meerdere? Dit zegt veel over waar vanuit je jezelf onbewust aanstuurt op dit moment. Veel bekers? Dan ga je wellicht (te)veel op in je gevoelsleven en je fantasieĆ«n; of zijn er overwegend zwaarden en benader je alles te rationeel? Vraag jezelf af op welk vlak je dit herkent? Wat vraagt om aandacht?

  Hofkaart: Prinses (Schildknaap) Staven

  Hofkaart: Prinses (Schildknaap) Staven

 • Hofkaarten zijn vooral interessant in combinatie met de positie in
  het legpatroon: bijvoorbeeld als het de aanrader is, dan luidt het advies je zo op te stellen, die kwaliteiten te activeren. Ofwel gaat het om een persoon in je omgeving die zich zo gedraag en die als een helper kan worden gezien. Ga eens bij jezelf na in welk opzicht de kwaliteit van een hofkaart je aanspreekt, en ook of er iemand in je leven is die je daarin herkent.
 • Het gaat er echt om dat je probeert de betekenis van een kaart te verbinden met iets wat gaande is in je eigen leven op dit moment. Dat vraagt om diep delven en eerlijkheid naar jezelf, ook als de boodschap wat moeilijker verteerbaar is. Als er geen herkenning is, mist de legging haar doel en kun je er niets mee.
 • Als je 1 kaart hebt getrokken, of als de kaart op een positie ligt die weergeeft wat de blokkade is op dit moment (zie het legpatroon hieronder), dan is het thema van de kaart niet in balans in je leven. Hoe manifesteert zich dat? Staat er een persoon op de kaart: wie herken je daarin? Jezelf, of iemand in je omgeving? Vormt die persoon misschien een spiegel voor je? En hoe ga jezelf om met het thema van de kaart: zou je het meer willen / moeten doen, of juist minder? Wat houdt je tegen om dit te bereiken? En wat heb je nodig om het te kunnen doen?
 • Als je de losse kaarten op hun posities hebt doorgewerkt, zou zich een rode draad kunnen aftekenen. Of een logisch verband in relatie tot wat je zocht. Vat dit nog eens samen voor jezelf, maak er een verhaal van.
 • Is dit een thema of patroon dat zich vaker in je leven voordoet?

  Mijn favoriete legpatroon

  Mijn favoriete legpatroon

Facebook Comments

Een gedachte over “Hoe werkt die kaart voor mij?

Hoe denk jij hierover? Laat het me weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.