Vertrouw op je intuïtie

Vergeet even het Tarotboek dat je gebruikt als naslagwerk om op te zoekTarot_Intuitieen wat de kaart betekent die je net getrokken hebt. Probeer vandaag eens je hart als leidraad! Waarom? Omdat de Tarot niet voor niets bestaat uit afbeeldingen…

Een afbeelding komt op een andere manier bij ons binnen dan een stuk tekst. Ja, het cliché is waar: een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dat komt omdat een tekst in een boek statisch is; geschreven als een algemene handleiding. Maar daarom hoeft het nog niet weer te geven wat op dit moment voor jóu van toepassing is. Je intuïtie zal je vertellen wat er in jou leeft en waarvoor het nu tijd is om bij stil te staan.

Het gaat als volgt: hou pen en papier bij de hand; trek blind met je linkerhand (intuïtieve kant) 1 kaart uit het hele deck. Dit is je dagkaart. Draai hem om. Laat hem op je inwerken. Ga nu in jezelf op zoek naar de antwoorden op de volgende vragen:

  • Welk spontaan gevoel roept de afbeelding op de kaart bij je op? Maakt niet uit of het negatief of positief is, breng zo goed mogelijk voor jezelf onder woorden wat deze kaart met je doet en schrijf het op.
  • Wat vind je (wel) leuk of mooi of prettig aan deze kaart? En wat vind je (wel) onprettig of afstotelijk? Schrijf ook dat op.
  • Als er een of meer personages op staan afgebeeld: met wie identificeer jij je? Of herken je iemand die je kent in de afgebeelde figuur? Wat is het dat maakt dat jij je met dat personage identificeert? Of dat je een bekende erin herkent? Noteer dat voor jezelf.
  • Welk verhaal speelt zich volgens jou af op de kaart? Schrijf het kort op.
  • Bedenk wat het volgende zou zijn dat zou gebeuren, als dit verhaal een vervolg zou hebben? En ook dat schrijf je op.
  • Bekijk de kaart nog eens opnieuw, en vraag je af of de eerste reactie die je had toen je ‘m omdraaide, nog steeds hetzelfde is. Misschien merk je dat er nu meer ‘lagen’ zijn in hoe je de kaart ervaart?
  • Ga alles wat je hebt opgeschreven eens door, en vraag je af of er samenhang in zit? Wat herken je ervan, dat speelt in je leven? In hoeverre was je je bewust van deze gevoelens? En wat is er nu misschien duidelijker geworden?

Tarot_afsluitrand

Facebook Comments

Een gedachte over “Vertrouw op je intuïtie

Hoe denk jij hierover? Laat het me weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.