3 TIPS voor als een kaart je niets ‘zegt’

Het overkomt de beste: je draait de kaarten om die je hebt gekozen, en er ligt een kaart die je niets ‘zegt’… Je voelt er niets bij. Je weet globaal wel de universele betekenis, maar die raakt je niet. Je staart er naar. Probeert er iets bij te verzinnen; voelt nog eens in jezelf; en zet je voelsprieten extra uit om een greintje intuitie op te pikken… maar resultaat blijft uit, blanco, nada, niks.

tarot reading

Geen nood: voor die handen-in-je-haar situatie heb ik 3 tips voor je op een rijtje gezet. Want je weet, als het niet gelijk lukt, zet je er gewoon een tandje bij!

 

TIP 1: TREK EEN KAART Over je mystery KAART

Pak de kaart die je wilt doorgronden en zet ‘m voor je neer. Afhankelijk van hoe diep je wilt gaan doe je het volgende:

  • Trek één extra kaart; deze gaat je vertellen welke energie de oorsprong is van je mystery kaart
  • Gebruik dit uitgebreidere 3-kaart legpatroon voor meer details:
    1. de eerste kaart die je trekt vertelt je wat het onderliggende thema is van de mystery kaart
    2. de tweede die je trekt geeft de les weer die je moet leren
    3. de derde kaart geeft je advies over hoe je hiermee om moet gaan (wat goed is om te doen)
  • Ontwerp je eigen legpatroon dat antwoorden geeft op de vragen die je hebt over je mystery kaart en/of de positie die hij heeft in de oorspronkelijke legging

TIP 2: like of dislike

Kijk goed naar je mystery kaart en let daarbij vooral op het algemene gevoel dat ‘ie je geeft. Haal in gedachten of zoek op welke universele energie deze kaart vertegenwoordigt. Omdat er meerdere aspecten zullen zijn, kies je het aspect dat je het meest raakt, intrigeert of juist afstoot. Schrijf dat kort op.

Gebruik nu wat je hebt opgeschreven om de volgende zin af te maken: ‘Wat vind ik van iemand die …. (en daar vul je in wat je hebt opgeschreven).
Om dit duidelijker te maken mijn eigen voorbeeld: ik trok de Keizer. Het aspect dat mij het meest triggert, is dat hij anderen vertelt wat ze moeten doen. De vraag wordt dan: ‘Wat vind ik van iemand die anderen vertelt wat ze moeten doen?’ Je kunt wat je hebt opgeschreven natuurlijk een beetje aanpassen om in de zin te passen.

tarot card like

Het enige wat je nu hoeft te doen, is te antwoorden met ‘prettig’ of ‘onprettig (like of dislike). In mijn eigen voorbeeld vind ik het onprettig als iemand anderen vertelt wat te doen.
Nu je dit hebt vastgesteld, maak je daar een vraag mee: ‘Ik vind het …. als iemand …, WANT …’. Dus voor mij is dat: ‘Ik vind het onprettig als iemand anderen vertelt wat te doen, want het irriteert me en geeft me het gevoel dat hij mij wil domineren en ik niet mezelf kan zijn’.
Note: jij vind de Keizer misschien juist tof, of hebt er geen probleem mee als iemand jou vertelt wat je moet doen, en dat is prima natuurlijk! Het gaat er om dat je erachter komt wat je er bij voelt en waarom.

En tenslotte ga je proberen hoe je uitspraak in verbinding staat met je eigen leven. Welke situatie of ervaring heb jij gehad die maakt dat je dit zo voelt? Ga zo diep als je aan kunt. Dit kan echt een aha-effect geven. Het kan zelfs jeugdherinneringen oproepen (de Keizer lijkt misschien een klein beetje op hoe ik mijn vader heb ervaren…) en dat is niet altijd even prettig dus wees lief voor jezelf! Belangrijk is dat je kunt beslissen hoe je voortaan om wilt gaan met deze energie en met dit soort situaties.

 

TIP 3: scenes toevoegen

Iedere Tarot kaart laat een scene zien die als het ware een stukje van een langer verhaal is. Meestal bekijken we een kaart als onderdeel van een serie, zoals de Bekers of de Grote Arcana, en het verhaal dat die serie vertelt.
Maar kijk nu eens naar je mystery kaart alsof het een kunstwerk is, als een schilderij in een museum. De kunstenaar heeft deze scene en dit moment van het verhaal gekozen om af te beelden. Want het symboliseert het beste het hele verhaal. Denk aan de Mona Lisa: wat gebeurde er net voor het moment waarop ze geschilderd werd, wat maakte dat ze zo ondeugend lacht? Of Van Gogh’s schilderij van het cafeetje in Arles: wie waren daar die avond en wat zeiden ze tegen elkaar? Waar gingen ze heen toen het cafe dicht ging om middernacht?

SevenofswordsNeem nu je mystery kaart en kijk naar de scene die plaats vindt. Bijvoorbeeld deze Zwaarden zeven: wie is deze persoon? Waar loopt hij/zij van weg? En wat is daar op de achtergrond? Wat betekenen de zwaarden die hij/zij meeneemt?
Laat je fantasie de vrije loop. Stel je voor wat er gebeurde voordat hij/zij hier was en welke rol speelde hij/zij? En waar zal hij/zij naar toe gaan met de zwaarden? En wat zal hij/zij vervolgens met die zwaarden doen? En zal deze persoon zich dan voelen en waar was het allemaal goed voor?

Ga ervoor en fantaseer erop los over je kaart! Maak er een sprookje of een thriller van, maar laat je inspireren. Voel hoe de kaart tot leven komt en ontdek nieuwe aspecten die je er misschien nooit eerder bij had bedacht. Het is superleuk en verdiept je connectie met de kaart!

 

respecteer je onderbewuste

Ik ben benieuwd of één van deze tips je geholpen heeft! Zo niet, bedenk dan dat het misschien nog niet de juiste tijd voor je is om dit stukje kennis te ontvangen. Ons onderbewuste laat alleen inhoud los als je er klaar voor bent en sterk genoeg om het een plek te geven. Want ze wordt geleid door je ziel en haar doel is jou te beschermen.

Wat je kunt doen, is de kaart op de foto zetten en in je Tarot dagboek erover schrijven. Kijk dan na een week of een maand (of een jaar) eens terug of de kaart inmiddels haar betekenis heeft prijsgegeven in jouw leven. Niets gaat ooit verloren…

Facebook Comments

Hoe denk jij hierover? Laat het me weten!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.